3 oktober 2020
14:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: Enebybergs IF 1 - IF Brommapojkarna 11

Det visade sig tidigt att vi var numret större än Enebyberg. Vi kommer till avslut direkt genom Ludde innan Enebyberg kontrar och Yusuf kommer ut längst ner till höger i sitt straffområde och glidande fångar bollen på straffområdeslinjen. Därefter förlägger vi mycket spel på deras planhalva. David spelar fram Alex vars skott går utanför. Ludde hittar Stross som bara får till en halvträff. I 7:e minuten har vi ett fint djupledsspel som slutar med att Win tar avslut men bollen går till hörna. Efter hörnan går bollen ut till Acke som tar avslut, men skottet går mitt på målvakten. Två minuter senare får vi utdelning. Bollen går fram till Win som hittar Ludde på djupet och han sätter dit 1-0.
Sedan har vi mycket bollinnehav även om Enebyberg sticker upp ibland. Det har dock Viktor och Lukas som mittbackar full koll på. I 17:e har Acke och Stross ett fint samspel på vänsterkanten och strax därefter kommer Edvin helt fri men skottet går över. I 19:e spelar Edvin bollen till Alex mitt på plan. Alex hittar Ludde som spelar vidare till Abbe vars skott går mitt på målvakten. Fint spel....
I 22:a spelar Stross fram Edvin men hans skott går utanför. Sedan blir kortutdelning....först byter Win för tidigt och får gult. En kommentar från Edvin kring det leder till att också han får gult. Inte bra!
Två minuter senare springer sig Robel fri på högerkanten och hittar en helt fri Win framför mål men han missar bollen. I 31:a så är det dags igen....Abbe jobbar fram bollen till Alex som drar till utifrån och bollen seglar in över målvakten. 2-0 vilket känns mer än rättvist. Nu skruvar vi upp tempot lite. Alex hittar Ludde på djupet och han lobbar in 3-0. Sedan drar Abbe på sig ett gult för snack (inte bra!) innan Enebyberg kommer upp med två avslut, där den sista är en frispark som går över. I halvlekens sista minut kommer lite ögon godis. Robel springer återigen sig fri på högerkanten och tittar upp för att se om någon är fri framför mål. Abbe har tagit en oerhört fin löpning och är helt fri och Robels passning är perfekt och Abbe sätter dit 4-0 från nära håll.

I andra väljer vi att byta spelsystem och pröva 3-4-3. Det funkar bra och Acke kommer till skott i 3:e och målvakten gör en TV-räddning och bollen går till hörna. Därefter spelar Abbe bollen till Win vars avslut går mitt på målvakten innan Alex hittar Ludde som spelar Win.....denna gången går skottet i ribban.
I 15:e får vi hörna och Edvin nickar den utanför. Fyra minuter senare kontrar vi på högerkanten. Alex stormar fram och tittar upp och hittar en helt fri Edvin framför mål och som rullar in 5-0. Underbart mål!! Sedan matar vi på med avlut. Viktor nickar utanför på en frispark från Acke. Alex spelar fram Ludde som skjuter utanför. Win får en dubbelchans där sista skottet går över innan Ludde återigen skjuter över. Därefter kontrar Enebyberg och slår en boll på djupet som Yusuf slarvar på och Lukas hinner inte stoppa bollen innan den går in och 5-1 är ett faktum.
Vi går emellanåt ner oss lite sista 20 minutrarna och blandar fina prestationer med passivitet. Det kommer inte hålla mot mer agressiva lag. Sista målet görs i 35:e när Viktor på liten yta dribblar bort fyra motståndare innan han spelar bollen till Ludde som inte funderar utan drar till med vänsterfoten och bollen seglar in i närheten av bortre krysset.

Totalt sett gör vi en bra match där vissa spelare får testa att spela på lite ovana positioner samt att vi under hela andra halvlek spelar med ett nytt spelsystem.
Imorgon är det match igen och då står Lidingö för motståndet. Då gäller det att vara på tårna hela matchen.....